Valikko

Dreamdriver autokoulu
AM-Kortti

Mopokortti/mopoautokortti

Mopokortti/mopoautokortti eli AM-kortti (aiemmin M-kortti).

Mopokortin alaikäraja on 15 vuotta. Opetuksen voit aloittaa aikaisintaan puoli vuotta ennen kuin täytät 15 vuotta, mutta teoriakokeeseen pääset vasta kuukautta ennen päivää, jolloin täytät 15 vuotta.

Mopokortilla tarkoitetaan AM-luokan ajokorttia, jossa on erityisehto 120. Mopoauton tai katumönkijän kuljettamiseen tarvitaan AM-luokan ajokortti, jossa on erityisehto 121.

Mopokortti on mopolla ajon edellytys vuonna 1985 tai sen jälkeen syntyneille. Saat ajaa mopoa ja mopoautoa myös A1-, A2-, A-, tai B-luokan ajokortilla.

M-luokan ajokortilla, joka on myönnetty ennen lakimuutoksen voimaantuloa 19.1.2013, saat ajaa kaksi- ja kolmipyöräisiä mopoja (enimmäisnopeus 45 km/h ja moottorin tilavuus 50 cm3) sekä kevyttä nelipyörää eli mopoautoa.


AM-kortti (erityisehto 120 eli mopokortti) oikeuttaa:

– Ajamaan kaksi- tai kolmipyöräistä mopoa, jonka enimmäisnopeus on 45 km/h ja moottorin tilavuus 50cm3.

AM-kortti (erityisehto 121 eli mopoautokortti) oikeuttaa:

– Kevyellä nelipyörällä eli mopoautolla annettu opetus ja tutkinto oikeuttavat kuljettamaan vain mopoautoa tai katumönkijää, jonka enimmäisnopeus on 45 km/h ja moottorin tilavuus 50 cm3.

Jos haluat kuljettaa sekä kaksi- tai kolmipyöräistä mopoa että kevyttä nelipyörää eli mopoautoa, on tällöin suoritettava molempiin edellytettävä opetus ja kuljettajantutkinto kumpaankin luokkaan.


Dreamdriverin AM- koulutus sisältää:

6 h teoriaopetusta (AM teoriatunteja)
3 h ajo-opetusta (á 50 min)
Mopon/mopoauton käyttö tutkinnossa
Opetusmateriaali

Hinta ( sis alv 24% ):
300 €
(mopo)

Hinta ( sis alv 24% ):
340 €
(mopoauto)

Hintaan lisätään seuraavat viranomaiskulut:

ajokorttilupamaksu 40,00 €, kuljettajantutkintomaksut 59,00 € (mopo) / 96,00 € (mopoauto).

Ajokorttilupahakemukseen liitetään 2 passikuvaa. Ajokorttilupahakemus (saat autokoululta) toimitetaan itse luvan myöntävälle viranomaiselle.

Lisäksi sinun tarvitsee hankkia lääkärintodistus tai nuorison terveystodistus sekä huoltajan suostumus (lomakkeen saat autokoululta).