fbpx

Autokoulun alkuvaiheessa sinun tulee hankkia ajokorttilupa. Lupa on voimassa kolme vuotta kerrallaan.

Tarvitset ajokorttiluvan ennen kuin voit ilmoittautua kuljettajantutkintoon.

Ajokorttilupa voidaan myöntää aikaisintaan vuosi ennen kuin hakija täyttää ajokortin luokkaa vastaavan ikävaatimuksen. B-luokan ajokorttilupa voidaan kuitenkin myöntää aikaisintaan kaksi vuotta ennen ikävaatimuksen täyttymistä.

Ajokorttilupaa on haettava erikseen myös ajokorttia korotettaessa, sekä uudistettaessa.

Huomioithan, että A-luokkaa korottaessa sähköinen ajokorttilupahakemus ei ole mahdollinen, vaan lupa tulee hakea Ajovarman toimipisteestä.

Hae ajokorttilupaa

Ajovarman palvelupisteestä 35€

Varaa aika katsastuskonttorille osoitteessa ajovarma.fi

Tarvitset mukaasi:
– Nykyisen ajokorttisi (jos sinulla ei ole entuudestaan ajokorttia, ota mukaasi passi/kuvallinen henkilökortti henkilöllisyytesi todistamiseksi)

– 2 passikuvaa. Et kuitenkaan tarvitse uusia passikuvia, jos sinulla on entuudestaan voimassaoleva passi/ajokortti. Lupaa hakiessa on kuitenkin hyvä mahdollisuus päivittää myös kuva ajantasalle.

Trafin sähköisessä asiointipalvelussa 20€

Hae ajokorttilupaa sähköisesti Trafin palvelussa

Huomioithan sähköisen lupahakemuksen ehdot:

Ajokorttiluvan hakeminen verkossa edellyttää, että sinulla on sähköisessä muodossa oleva kasvokuva ja ajantasainen nimikirjoitus viranomaisrekisterissä.

Näet käytettävissä olevan kuvan ja nimikirjoituksen kirjauduttuasi palveluun.
Kasvokuva ja nimikirjoitus ovat käytettävissä palvelussa, jos sinulla on voimassa oleva passi tai henkilökortti.

Ryhmä 2 ajokorttilupahakemus (C1,C1E,CE,D1,D1E,D tai DE)

Varaa aika katsastuskonttorille osoitteessa ajovarma.fi

Tarvitset mukaasi:
– Nykyisen ajokorttisi (jos sinulla ei ole entuudestaan ajokorttia, ota mukaasi passi/kuvallinen henkilökortti henkilöllisyytesi todistamiseksi)

– 2 passikuvaa. Et kuitenkaan tarvitse uusia passikuvia, jos sinulla on entuudestaan voimassaoleva passi/ajokortti, tai olet toimittanut valokuvat ajo-, kuljettaja-, tai ammattipätevyyskorttia, ADR-, tai taksinkuljettajan ajolupaa varten 1.1.2013 tai sen jälkeen. Lupaa hakiessa on kuitenkin hyvä mahdollisuus päivittää myös kuva ajantasalle.

– Lääkärinlausunto. Mikäli olet alle 44,5-vuotias voimassa olevan ryhmän 2 ajokortin uudistaja, et tarvitse lääkärinlausuntoa.