fbpx

Kuorma-autokortti

Kuorma-auton kuljettajaopetukseen osallistuessasi sinulla pitää olla henkilöauton ajokortti suoritettuna. Kuorma-auton ajokortin (C- ja CE-luokat) ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta. Ajoneuvoyhdistelmän eli esimerkiksi CE-luokan ajo-opetukseen saat osallistua vasta, kun sinulla jo on C-luokan ajo-oikeus.

Kuorma-auton ajokortit ammattikuljettajille myönnetään 5 vuodeksi kerrallaan, kunhan jatkokoulutuspäivät tulevat suoritetuiksi. Jos ajat tai sinulla on aikomus ajaa kuorma-autoa ammattiliikenteessä, muistathan suorittaa ajokortin lisäksi perustason ammattipätevyyden!


C-kortti oikeuttaa:

– Kuorma-autot (kuorma-autoksi luokitellaan ajoneuvo, jonka kokonaismassa on yli 3 500 kg) ja ajoneuvot, joissa on kuljettajan lisäksi tilaa enintään kahdeksalle henkilölle.

– Liikennetraktorit hinattavine laitteineen.


Dreamdriverin C-koulutus sisältää:

12 h teoriaopetusta
10 h ajo-opetusta (á 50 min)
Auton käyttö tutkinnossa
Opetusmateriaali

[hinta summa=”1250″]

Hintaan lisätään seuraavat viranomaiskulut:

Ajokorttilupamaksu sähköisesti 20,00 € (Ajovarman konttorilta haettuna 35,00 €), teoriakoemaksu 35,00 €, teoriakoemaksu 35,00 €, ajoneuvon käyttö ajokokeessa 99,00 €

Lisäksi sinun tarvitsee hankkia passikuvat ja lääkärintodistus. Ajokorttilupahakemus (saat autokoululta) toimitetaan itse luvan myöntävälle viranomaiselle.

 


CE-kortti

CE-kortti, joka on raskaan ajoneuvoyhdistelmän ajokortti eli rekkakortti. Raskaan ajoneuvoyhdistelmän kuljettajaopetukseen osallistuessasi sinulla pitää olla henkilöauton ajokortti kokonaisuudessaan suoritettuna. Rekkakortin ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta.


CE-kortti oikeuttaa:

– Ajoneuvoyhdistelmät, joissa on C-luokan vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa ylittää 750 kg.

– Ajoneuvoyhdistelmät, joissa on C1-luokan vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa ylittää 750 kg ja ajoneuvoyhdistelmän kokonaismassa on maksimissaan 12 000 kg.


Jos olet kiinnostunut CE-ajokortin suorittamisesta, soita ja kysy lisää!

Koulutuksen hinta muodostuu ajo-oikeuden suorittajan aiemmasta kokemuksesta ja lähtötasosta, esimerkiksi jos sinulla on C-kortti suoritettuna.

Kategoriat: Salo

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *