fbpx

Linja-autokortti

D-luokan ajokortilla sinulla on oikeus kuljettaa kaikkia linja-autoja. Muita linja-autoluokkia ovat DE, D1 ja D1E. D1-luokan ajokortilla saat kuljettaa enintään 8-metristä linja-autoa ja enintään 16 matkustajaa. E-merkintä ajo-oikeudessa tarkoittaa, että sinulla on oikeus ajoneuvoyhdistelmän kuljettamiseen.

D1-luokan ajo-oikeuden voit suorittaa 21-vuotiaana. Jotta voisit saada D1-luokan ajo-oikeuden, tulee B-kortti olla suoritettuna kokonaisuudessaan, eli sinulla tulee olla varsinainen ajokortti. D1E-luokan eli ajoneuvoyhdistelmän ajokokeeseen voit mennä, kun D1-luokan ajo-oikeus on hyväksytysti suoritettu.

D- tai DE-luokan ajokortin saadaksesi sinun tulee olla pääosin vähintään 24-vuotias*. DE-luokan eli ajoneuvoyhdistelmän ajokokeeseen voit mennä, kun D-luokan ajo-oikeus on hyväksytysti suoritettu.

*Voit saada D- tai DE-luokan ajo-oikeuden sisältävän ajokortin alle 24-vuotiaana, jos edellämainittujen lisäksi seuraavat ehdot täyttyvät:

  • 23-vuotiaana, jos olet suorittanut nopeutetun (140 tuntia) linja-auton kuljettajan perustason ammattipätevyyskoulutuksen.
  • 21-vuotiaana, jos olet suorittanut normaalipituisen (280 tuntia) linja-auton kuljettajan perustason ammattipätevyyskoulutuksen.
  • 21-vuotiaana, jos kuljetat linja-autoa vain paikallisliikenteessä säännöllisellä, enintään 50 kilometrin pituisella reitillä suoritettuasi nopeutetun (140 tuntia) linja-auton kuljettajan perustason ammattipätevyyskoulutuksen.
  • 18-vuotiaana, voit saada D-luokan ajo-oikeuden, jos olet suorittanut linja-autonkuljettajan ammatillisen perustutkinnon ja linja-autonkuljettajan perustason ammattipätevyyskoulutuksen.

 

Ammattipätevyys vaaditaan linja-auton kuljettajalta, joka toimii ammattimaisessa liikenteessä. Tarjoamme myös ammattipätevyys -koulutusta, soita ja kysy lisää!

 


Jos olet kiinnostunut D-ajokortin suorittamisesta, soita ja kysy lisää!

Koulutuksen hinta muodostuu ajo-oikeuden suorittajan aiemmasta kokemuksesta ja lähtötasosta, esimerkiksi jos sinulla on C-kortti jo suoritettuna.


Koulutuksen hintaan lisätään seuraavat viranomaiskulut:

* Ajokorttilupamaksu sähköisesti 20,00 € (Ajovarman konttorilta haettuna 35,00 €), kuljettajantutkintomaksu 96,00 €.

Lisäksi sinun tarvitsee hankkia passikuvat ja lääkärintodistus. Ajokorttilupahakemus (saat autokoululta) toimitetaan itse luvan myöntävälle viranomaiselle.

Kategoriat: Perniö

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *